e-Book nummer 3 in de reeks foto impressies rond La Bouygue: CITYTRIPS autour de GRESIGNE.

Door de centrale ligging, op het knooppunt van drie historische regio’s (l’Albigeois, Quercy en Rouergue), bevinden zich in de buurt enkele prachtige steden met een goed bewaard patrimonium.

In volgorde van mijn persoonlijke voorkeur:

ALBI, Unesco werelderfgoed aan de oevers van de Tarn. De Sainte-Cécile kathedraal is het grootste bakstenen gebouw ter wereld. Le Palais de la Berbie herbergt het Toulouse-Lautrec museum.

CAHORS, hoofdstad van de Quercy, nu van de Lot. De originele stadswandelroute “jardins secrets” toont de historische binnenstad via een reeks kleine thematuintjes.

VILLEFRANCHE-de-ROUERGUE, een van de best bewaarde Bastides van Frankrijk. Als vroegere hoofdstad van Rouergue getuigt deze stad nog steeds van een roemrijk verleden. De stad had een uitzonderlijke aantrekkingskracht op allerhande kloosterorden.

MONTAUBAN, de voorloper van de Bastides. Vooral het centrale marktplein, de Place Nationale, en de straatjes in de buurt zijn mooi. Voor kunstliefhebbers, het is de stad van schilder Jean-Auguste Ingres en beeldhouwer Emile-Antoine Bourdelle.

RODEZ, hoofdstad van de Aveyron. Enkele prachtige gebouwen, zoals de Cathédrale Notre-Dame, sieren de stad. Het middeleeuwse karakter van de binnenstad ging wel verloren.

GAILLAC, het centrum van de oudste wijnstreek van Frankrijk, was duidelijk ooit welvarend. De tijden veranderen…

Voor meer informatie over Gîte La Bouygue & Gîte les Sangliers:

http://www.gite-frankrijk.be